• Portal Hakkalyakin BoardSON YENi KONULAR
  • Forum Hakkalyakin Board FORUMA GiR
  • Search FORUMDA ARA
  • SUPPORT SUPPORT >
  • LinklerGRAFiK SiTE LiNK>
    • PIXIZ
    • EZGIF
    • PEXEL
    • PIXABAY
    • BLOGIF
    • FREEPIC
    • OIEDiTOR
    • FOTOBEAR
    • COOLTEXT
Afyonlu Raşit Board
Giriş Yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Şifremi Unuttum?

Afyonlu Raşit Board > GENEL KÜLTÜR > GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN > Sanal Dergi > Güvercinlerin beyninde manyetik alanları algılayan nöronlar keşfedildi >

Konu Değerlendirmesi:
  • 63 Oy(lar) - 2.87 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konu Görünümü
Güvercinlerin beyninde manyetik alanları algılayan nöronlar keşfedildi
Afyonlu-Raşit
CO-ADMiN
**
CO-Admin
Yorumları: 5,739
Konuları: 5,158
Rep Puanı: 0
Futbol Takımı: Galatasaray
Oku-1  04-02-2019, 10:50 AM (En Son Düzenleme: 06-11-2022, 01:54 PM, Düzenleyen: Afyonlu-Raşit.)

Güvercinlerin beyninde manyetik alanları algılayan nöronlar keşfedildi

Houston’da Baylor Üniversitesi Tıp Okulu'nda çalışan iki bilim adamı, güvercinlerin beyninde dünyadaki manyetik alanları algılayan nöronlar keşfetti.

Kuşların, Dünya'daki manyetik alanların yerini algılayabiledikleri 1960'lardan beri biliniyor. "Magnetoreception" diye adlandırılan bu özelliğin nasıl işlediği ise henüz açıklanabilmiş değil.

Discover Magazine'de yayımlanan habere göre, ABD'deki Baylor Üniversitesi Tıp Okulu'nda, Le-Qing Wu ve David Dickman isimli bilim adamları, güvercinler üzerinde yaptıkları araştırma sonucunda, bu hayvanların beyinlerinde yeryüzündeki manyetik alanların özelliklerini kodlayan 53 nöron keşfetti.

Manyetik algılama anlamına gelen "magnetoreception" mekanizmasının çözülmesi yolunda önemli bir adım olarak nitelendirilen bilimsel çalışma sayesinde, beynin hangi kısımlarının bu özelliğin işleyişinde rol oynadığı ortaya çıkarılmış oldu.

Ancak, Wu ve Dickman elde ettikleri bilgilerin magnetoreception bilmecesini çözmeye yetmediğini, hatta durumu daha da karmaşıklaştırdığını belirtiyor.

Şimdiye dek, kuşların manyetik alanları algılamasını sağlayan detektörlerin gözlerinde ve gagalarında olduğu hipotezleri ortaya atılmıştı. Fakat son araştırma, bulunan nöronlarla bu iki uzvun bir bağlatısı olmadığını gösteriyor.

Twittear

Signing of Afyonlu-Raşit

Afyonlu Raşit Tunca Sunar
Smileys-2
Website Bul
Yanıtla
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

• Yazdırılabilir Versiyonu Görüntüle
Hızlı Erişim:

Bu Konuya Göz Atan Kullanıcılar: 1 Ziyaretçi(ler)

Bölümlerimiz 1:

• Cuma Selamı
  • Yasin Hatim
  • Dini Bölüm
  • Kültürel Bölüm
  • Raşidi Tarikatı

Bölümlerimiz 2:

• Tasavvuf Bölümü
  • Raşid Tunca
  • PNG Resimler
  • JPG Resimler
  • GiF Resimler

Sosyal Medya Hesaplarımız

• Afyonlu Raşit Board
  • Yukarı Çık
  • Lite (Arşiv) Modu
  • RSS
  • impressum
  • Hakkımda
  • iletişim Adresimiz
Support yardım | RAŞiT HOCA | Tarih: 06-11-2026, 07:01 PM Türkçe Çeviri: MyBB Pro, Yazılım: MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. | Theme JAMPS